Majoritatea cetăţenilor germani cred că Uniunea Europeană va rămâne unită

Majoritatea cetăţenilor germani cred că Uniunea Europeană va rămâne unită, conform unui sondaj de opinie publicat duminică.

130 afișări
Imaginea articolului Majoritatea cetăţenilor germani cred că Uniunea Europeană va rămâne unită

Majoritatea cetăţenilor germani cred că Uniunea Europeană va rămâne unită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane la comanda Bild am Sonntag, 60% dintre persoane au răspuns "nu" la întrebarea "credeţi că Uniunea Europeană de 27 de membri se va destrăma?". O treime dintre germani (33%) cred că într-un final se va ajunge la destrămarea UE.

Refuzul Marii Britanii de a accepta o modificare a tratatelor europene continua să preocupe presa germană duminică.

Într-un editorial publicat în Bild am Sonntag, eurodeputatul Martin Schulz se îndoieşte că Marea Britanie va rămâne în cadrul UE. "Uniunea Europeană se poate descurca fără Marea Britanie, dar, fără UE, Marea Britanie va avea mari probleme", afirmă liderul eurodeputaţilor socialişti.

"Regret că prietenii noştri britanici nu doresc să facă parte din noua Europă stabilă şi că se gândesc doar la propriile interese", a declarat preşedintele grupului conservator din Bundestag, Volker Kauder, citat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici