Manifestaţii în capitala Iranului. Mulţimea a ars steaguri americane şi israeliene după vizita lui Joe Biden în regiune

Zeci de iranieni radicali s-au adunat sâmbătă într-o piaţă din centrul Teheranului, arzând steaguri americane şi israeliene şi denunţând vizita preşedintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu.

2711 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii în capitala Iranului. Mulţimea a ars steaguri americane şi israeliene după vizita lui Joe Biden în regiune

Mulţimea a izbucnit, de asemenea, în scandări de "Moarte Americii" şi "Moarte Israelului", tipice la mitingurile antiamericane din Iran. Manifestanţii au protestat, de asemenea, împotriva normalizării legăturilor dintre Israel şi mai multe naţiuni arabe, care a început sub precedenta administraţie americană, relatează AP.

Biden a declarat sâmbătă, în cadrul unui summit regional mai amplu desfăşurat în Arabia Saudită, că Statele Unite nu vor renunţa la securitatea Orientului Mijlociu şi nu vor lăsa un vid pe care Rusia, China sau Iranul ar putea încerca să îl umple.

Separat, Iranul a anunţat sâmbătă că a impus sancţiuni împotriva a 61 de americani, printre care Mike Pompeo, fostul secretar de stat, şi John Bolton, fostul consilier pentru securitate naţională, din cauza sprijinului lor pentru grupurile iraniene disidente cu sediul în străinătate.

În ultimii ani, Iranul a impus de mai multe ori astfel de măsuri simbolice împotriva americanilor despre care Teheranul spune că acţionează împotriva Iranului. În iunie, un tribunal iranian a ordonat, de asemenea, guvernului american să plătească peste 4 miliarde de dolari familiilor oamenilor de ştiinţă iranieni din domeniul nuclear care au fost ucişi în atacuri ţintite în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici