Maria Kolesnikova, opozantă a regimului Lukaşenko, a fost condamnată la 11 ani de închisoare

  • Şedinţa în care Kolesnikova a fost condamnată a avut loc cu uşile închise.
  • Un partener de opoziţie al Mariei, Maxim Znak, a primit o condamnare de 10 ani de puşcărie.
  • Cei doi au condus proteste cu zeci de mii de bieloruşi în stradă.
760 afișări
Imaginea articolului Maria Kolesnikova, opozantă a regimului Lukaşenko, a fost condamnată la 11 ani de închisoare

Maria Kolesnikova, opozantă a regimului Lukaşenko, a fost condamnată la 11 ani de închisoare

Un tribunal din Belarus a condamnat-o luni pe Maria Kolesnikova, o figură proeminentă a opoziţiei care a condus protestele în masă împotriva preşedintelui Alexander Lukaşenko, la 11 ani de închisoare.

Kolesnikova şi un alt activist al opoziţiei, Maxim Znak, au fost acuzaţi de extremism şi că au conspirat pentru „preluarea puterii de stat într-un mod neconstituţional” într-un proces desfăşurat în capitala Minsk cu uşile închise, a informat presa belarusă de stat.

Znak, care este şi un membru-cheie al consiliului de coordonare format din opozanţii guvernului autoritar al lui Lukaşenko, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Kolesnikova, o muziciană devenită activistă, a fost una dintre cele trei femei care şi-au unit forţele anul trecut, pentru a înfrunta campania opoziţiei împotriva lui Lukaşenko, după ce candidaţii din opoziţie au fost excluşi din cursa prezidenţială.

Cei doi au condus mişcări de protest cu zeci de mii de bieloruşi în stradă, ocazie cu care au cerut schimbări politice.

Manifestanţii, precum şi observatorii independenţi, au susţinut că votul a fost trucat, pentru a extinde domnia de 27 de ani a lui Lukaşenko.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici