Masacrul de la Newtown şi "sfârşitul lumii" închid şcoli în SUA

Frica de sfârşitul lumii, inspirată de o lectură apocaliptică a calendarului Maya, şi angoasa provocată de masacrul comis vineri într-o şcoală din statul Connecticut (nord-est) au determinat unele şcoli americane să se închidă mai devreme decât de obicei de sărbători.

438 afișări
Imaginea articolului Masacrul de la Newtown şi "sfârşitul lumii" închid şcoli în SUA

Masacrul de la Newtown şi "sfârşitul lumii" închide şcoli în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile din comitatul rural Lapeer din statul Michigan, în nordul Statelor Unite, au anulat cursurile de joi şi vineri, ca măsură de precauţie, în urma unor zvonuri potrivit cărora atacul armat de la Newtown ar putea să inspire gesturi de imitare în regiune.

"Deşi suntem, la nivelul comitatului, reticenţi faţă de anularea cursurilor, deoarece aceste zvonuri nu au niciun fundament, credem că este cea mai bună decizie care poate fi luată având în vedere gravitatea evenimentelor recente", a scris Matt Wandrie, însărcinat cu şcolile la nivelul comitatului, într-o notă trimisă părinţilor elevilor.

"În plus, au apărut zvonuri legate de calendarul Maya care anunţă sfârşitul lumii vineri" adaugă el.

Matt Wandrie subliniază că, în pofida faptului că zvonurile au făcut obiectul unor anchete şi au fost invalidate, ele au creat "o distragere serioasă pentru elevi, institutori, personalul administrativ şi părinţi", perturbând în fapt "în mod important procesul de predare-învăţare".

La fel, şcolile din comitatul Genesee, tot în Michigan, au anulat cursuri pentru cei aproximativ 75.000 de elevi joi şi vineri.

"Comunitatea noastră este anxioasă, părinţii sunt îngrijoraţi pentru securitatea copiilor lor", scrie Autoritatea şcolară regională într-un mesaj pe pe site, evocând "zvonuri" cu privire la "ameninţări" care se multiplică pe reţele de socializare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici