Medicii chinezi, epuizaţi. Lupta împotriva coronavirusului a ucis deja un doctor. Personalul medical poartă pamperşi

Membrii personalului medical din Wuhan avertizează că spitalele sunt slab aprovizionate, întrucât luptă fără oprire pentru a face faţă infecţiei cu noul tip de coronavirus, arată CNN.

12291 afișări
Imaginea articolului Medicii chinezi, epuizaţi. Lupta împotriva coronavirusului a ucis deja un doctor. Personalul medical poartă pamperşi

Sursa: Profimedia Images

Patru cadre medicale au declarat pentru CNN că au acumulat frustrări pe fondul epuizării. Aceştia au cerut să rămână sub anonimat, temându-se de eventualele consecinţe ale dezvăluirilor oferite presei. Ei au descris scene din spitalele locale, unde medicii tratează un număr din ce în ce mai mare de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.
 
Personalul medical are nevoie de cât mai multe haine de protecţie, inclusiv ochelari şi măşti, aflându-se permanent în pericol şi luând contact cu persoane purtătoare de agenţi patogeni. „Parcă am intra în luptă fără armură”, a adăugat unul dintre cei patru medici intervievaţi. De altfel, Liang Wudong, medic chinez, a murit deja din cauza virusului.
 
Un alt membru al personalului din spital a povestit că mai mulţi colegi de-ai lui au fost nevoiţi să recurgă la măsuri precum purtarea de pamperşi pentru a evita schimbarea costumelor de protecţie care sunt pe terminate. Epuizaţi, angajaţii spitalelor din China lucrează zi şi noapte pentru a vei în ajutorul tuturor pacienţilor. „Familia e cu siguranţă îngrijorată pentru mine, dar trebuie să lucrez”, a explicat unul dintre medici, adăugând că speră să primească obiectele de uz medical de care au nevoie în spitale. „Furnizorii vor găsi cu siguranţă o modalitate de a obţine stocuri noi.”
 
Mass-media chineză de stat a distribuit, de asemenea, postări de la mai multe spitale din Wuhan, solicitând donaţii publice de materiale medicale. Aceştia relatează că, potrivit administaţiei spitalelor, rezervele actuale „ajung timp de trei sau patru zile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici