Medicii din Berlin: Navalnîi a fost otrăvit cu un inhibator de colinesterază. Primeşte acelaşi tratament ca şi Skripal

  • Spitalul din Berlin care îl tratează pe liderul opoziţiei ruse grave, Alexei Navalnîi, spune că liderul opoziţiei ruse a fost otrăvit.
  • Spitalul Charité a publicat un comunicat în care spune că „probele clinice sugerează o intoxicaţie printr-o substanţă aparţinând grupului de inhibitori ai colinesterazei”.
  • Medicii care l-au tratat pe Navalnîi în Rusia înainte de a fi transferat în Germania, spun că substanţa nu era prezentă în sânge.
5998 afișări
Imaginea articolului Medicii din Berlin: Navalnîi a fost otrăvit cu un inhibator de colinesterază. Primeşte acelaşi tratament ca şi Skripal

Medicii din Berlin: Navalnîi a fost otrăvit. Primeşte acelaşi tratament ca şi Skripal

Într-un comunicat publicat de spitalul din Berlin, se arată că starea de sănătate a lui Navalnîi este „gravă, dar nu îi pune viaţa în pericol”, scrie BBC News.

„Nu se cunoaşte încă substanţa exactă” cu care a fost otrăvit liderul opoziţiei ruse, dar reprezentanţii spitalului au anunţat că efectuează analize pentru a o identifica. „Efectul otrăvii - adică inhibarea colinesterazei în organism - a fost dovedit de mai multe ori şi în laboratoare independente", transmit medicii germani.

Rezultatul clinic este în continuare neclar, iar echipa medicală a avertizat în legătură cu posibile efecte ale otrăvii asupra sistemului nervos.

Liderul opoziţiei din Rusia se află în terapie intensivă şi este încă în comă artificială.

În ceea ce priveşte tratamentul, lui Navalnîi i se administrează atropină, acelaşi medicament utilizat în cazul fostului agent KGB Sergei Skripal, otrăvit în Marea Britanie cu Novichok.

După anunţul medicilor germani privind prezenţa otrăvii în sângele lui Navalnîi, medicii din Omsk, care l-au tratat de la momentul în care a aterizat pe aeroport şi până la transferul în Germania, susţin că nu au identificat nicio otravă în sângele acestuia.

Într-un mesaj publicat după anunţul făcut de echipa medicală din Germania, medicii din Omsk spun că testele nu au arătat niciun semn de inhibitori de colinesterază din corpul lui Navalnîi.

Săptămâna trecută, aceeaşi echipă a sugerat că boala lui a fost cauzată de o tulburare metabolică declanşată de glicemia scăzută.

Inhibitorii de colinesterază sunt un grup de substanţe chimice, dintre care unele pot fi folosite pentru a trata boli, cum ar fi Alzheimer. Atunci când sunt utilizate în agenţi nervoşi şi pesticide, acestea pot fi dăunătoare pentru om.

"Inhibitorii colinesterazei blochează o enzimă crucială care reglementează mesajele transmise de nervi către muşchi", a explicat Alastair Hay, profesor de Toxicologie pentru Mediu la Universitatea Leeds.

"Enzima se numeşte acetilcolinesterază. Inhibarea enzimei interferează cu nervii, iar muşchii nu mai sunt capabili să se contracte şi să se relaxeze. Intră într-un fel de spasm. Toţi muşchii sunt afectaţi, dar cruciali sunt cei care afectează respiraţia”, a mai spus expertul citat de BBC.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici