Membrii UMP, şocaţi de "propunerile halucinante" ale lui Hollande privind taberele de romi

UMP a reacţionat miercuri la unele propuneri venite din partea lui Francois Hollande care preconizau "organizarea unei soluţii" pentru romii din Franţa prin crearea unor tabere pentru ca "această populaţie să nu se instaleze oriunde".

539 afișări
Imaginea articolului Membrii UMP, şocaţi de "propunerile halucinante" ale lui Hollande privind taberele de romi

Francois Hollande (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Originea acestui rău, adică a circulării unei populaţii care nu este acceptată nicăieri şi care trăieşte în condiţii nedemne, este faptul că nu am stabilit nici o regulă europeană pentru a-i ţine acolo unde trebuie să trăiască, în România", a declarat candidatul PS. Trebuie să avem "nişte reguli europene pentru a evita să mai recunoaştem această circulaţie, urmând ca apoi să existe nişte tabere care ar fi făcute prin decizia noastră proprie, adică să evităm ca această populaţie să se instaleze oriunde", a mai adăugat Hollande, citat de Liberation, în pagina electronică.

Invitat miercuri să răspundă la câteva întrebări, preşedintele UMP Jean-Francois Cope a denunţat "propunerile halucinante" şi s-a considerat a fi "foarte şocat". El s-a arătat surprins de "faptul că Hollande pronunţă cuvântul «tabără» şi cuvântul «soluţie» iar peisajul media nu se trezeşte".

"Îmi pare rău că sunt eu sau alţi membri UMP care facem această sesizare, în timp ce, atunci când Claude Gueant (ministrul de Interne) se exprimă, tonul general este mai întâi mediatic şi apoi politic", a adăugat Cope.

Ministrul Educaţiei, Nadine Morano, s-a arătat de asemenea "profund şocată" de "aceste propuneri groteşti". "Noi am început să demontăm taberele de romi folosind proceduri judiciare, conforme legilor franceze", în timp ce "Hollande propune crearea de tabere pentru romi în Franţa, acesta fiind un subiect pe care francezii trebuie să îl cunoască", a declarat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici