Angela Merkel critică incidentul diplomatic cu Israelul, notând că este anormal pentru un stat democratic

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a criticat decizia premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, de a anula întrevederea cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, explicând că un astfel de lucru nu se poate întâmpla într-o naţiune "democratică".

1069 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel critică incidentul diplomatic cu Israelul, notând că este anormal pentru un stat democratic

Merkel critică incidentul diplomatic cu Israelul, notând că este anormal pentru un stat "democratic" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Părerea noastră este că, într-un stat democratic, trebuie să fie posibil să existe întâlniri cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale critice fără a apărea astfel de consecinţe", a transmis Angela Merkel prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Steffen Seibert.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anulat marţi întrevederea pe care urma să o aibă cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, din cauza insistenţei oficialului german de a se întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii care denunţă atrocităţi atribuite unor militari israelieni.

Sigmar Gabriel s-a declarat "surprins" de hotărârea lui Benjamin Netanyahu de anulare a întrevederii cu el, subliniind însă că relaţiile între Germania şi Israel nu vor fi afectate de incidentul diplomatic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici