Mii de persoane au protestat la Bruxelles împotriva acordului ONU privind migraţia / Protestatarii au vrut să pătrundă cu forţa în sediul Comisiei Europene

Poliţia belgiană a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispera participanţii la o manifestaţie împotriva pactului ONU privind migraţia, care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles, după ce protestatarii au început să arunce cu pietre şi au încercat să pătrundă în sediul Comisiei Europene.

1168 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat la Bruxelles împotriva acordului ONU privind migraţia / Protestatarii au vrut să pătrundă cu forţa în sediul Comisiei Europene

Mii de persoane au protestat duminică, la Bruxelles, împotriva unui acord ONU, care are ca scop reducerea migraţiei ilegale şi integrarea migranţilor, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cel puţin 90 de persoane au fost arestate în urma demonstraţiei antiimigraţie de la Bruxelles

Poliţia belgiană a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispera participanţii la o manifestaţie împotriva pactului UE privind migraţia, care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles, după ce protestatarii au început să arunce cu pietre şi au încercat să pătrundă în sediul Comisiei Europene.

Poliţia a transmis că cel puţin 90 de manifestanţi au fost reţinuţi în urma violenţelor, informează agenţia de ştiri Dpa, citând presa locală.

Şase suspecţi au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni ca distrugerea proprietăţii publice şi private, opunere de rezistenţă la arestare şi trafic de droguri, au anunţat procurorii belgieni.

Aproximativ 300-400 de persoane au încercat să pătrundă cu forţa în sediul Comisiei Europene, a declarat primarul oraşului Bruxelles, Philippe Close.

Demonstranţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte înspre sediul Comisiei Europene.

Autorităţile au informat că aproximativ 5.500 de persoane au participat la acest protest, organizat de partidele de dreapta.

Alte 1.000 de persoane au participat la o manifestaţie prin care să susţină acordul şi care a fost organizată de grupurile de stânga şi de organizaţii neguvernamentale.

În iulie, toţi cei 193 de membri ai ONU, cu excepţia Statelor Unite, au finalizat aşa-numitul Pact Global pentru o migraţie sigură, ordonată şi regulată pentru o migraţie mai bună.

Dintre cele 193 de state, doar 164 semnat acordul în cadrul conferinţei care a avut loc pe 10 decembrie la Marrakech (Maroc).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici