Militanţi ruşi au aruncat cu roşii înspre regele Olandei la Moscova

Membri ai mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie au aruncat sâmbătă cu roşii înspre regele Olandei, Willem-Alexander, aflat în vizită la Moscova, pentru a denunţa sinuciderea unui militant în această ţară după ce i-a fost refuzat azilul politic.

562 afișări
Imaginea articolului Militanţi ruşi au aruncat cu roşii înspre regele Olandei la Moscova

Regele Olandei, Willem-Alexander (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem să îi amintim de Alexandr Dolmatov regelui Olandei Willem-Alexander - am aruncat cu roşii", a scris pe contul său de Twitter Serghei Aksenov, unul dintre liderii Celeilalte Rusii, mişcare care a urmat partidului naţional-bolşevic (natsbol), interzis.

Scena s-a produs în faţa conservatorului Ceaikovski, în centrul capitalei ruse, a precizat acesta.

Aksenov a adăugat că doi militanţi care au participat la această acţiune au fost arestaţi.

Conform agenţiei de presă RIA Novosti, roşiile nu l-au atiins pe regele Olandei.

Alexandr Dolmatov, membru al partidului neînregistrat Cealaltă Rusie al scriitorului Eduard Limonov, s-a sinucis în ianuarie într-un centru de arest din Olanda, unde fusese plasat după respingerea cererii sale de azil politic.

Acesta fugise din Rusia după ce fusese inculpat alături de alţi militanţi pentru o manifestaţie care s-a încheiat în confruntări violente cu poliţia la 6 mai 2012, înainte de investitura la Kremlin a lui Vladimir Putin, reales pentru al treilea mandat de preşedinte.

Arestat la Moscova în cursul acestei manifestaţii, militantul a fost eliberat, însă se temea că va fi arestat şi inculpat pentru "tulburări masive", la fel ca şi alte 20 de persoane.

Regele Olandei s-a întâlnit vineri cu preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin la Moscova, pe fondul tensiunilor în relaţiile bilaterale în ultimele săptămâni provocate de sechestrarea în Oceanul Artic a unei nave Greenpeace sub pavilion olandez şi a unor incidente care i-au implicat pe diplomaţi ai celor două state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici