Militarul nord-coreean care a dezertat a fost operat din nou în Coreea de Sud şi se află în stare stabilă

Militarul nord-coreean care a dezertat luni a fost operat pentru a doua oară în Coreea de Sud şi se află în stare stabilă, după ce a fost împuşcat de trupele nord-coreene în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două state, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1984 afișări
Imaginea articolului Militarul nord-coreean care a dezertat a fost operat din nou în Coreea de Sud şi se află în stare stabilă

Militarul nord-coreean care a dezertat a fost operat din nou în Coreea de Sud şi se află în stare stabilă

Medicul sud-coreean Lee Cook-Jong a precizat că operaţia a durat trei ore şi jumătate la spitalul universitar din Suwon, aflat la sud de Seul.

Intervenţia chirurgicală a avut succes în privinţa rezolvării problemelor existente, în special a sângerării interne, iar pacientul a fost stabilizat. Totuşi, militarul nord-coreean este inconştient şi se menţine riscul unor complicaţii, în urma unei fracturi severe de şold şi a unei infecţii.

Întrebaţi despre şansele de supravieţuire ale pacientului, medicii sud-coreeni au precizat că situaţia va fi elucidată în aproximativ 10 zile. Anterior, militarul nord-coreean a fost operat pentru a-i fi înlăturate şase gloanţe.

Luni, militarul nord-coreean a folosit un vehicul pentru a dezerta, apoi s-a adăpostit lângă o clădire din partea sudică a zonei de securitate comună celor două Corei (JSA), după ce trupele nord-coreene au deschis focul asupra lui.

Militarul nu avea nicio armă asupra lui, dar purta uniforma specifică nord-coreeană. Nu a existat niciun schimb de focuri între trupele celor două Corei aflate în zona de frontieră.

Dezertările din armata Coreei de Nord sunt evenimente foarte rare, iar loialitatea este considerată un element definitoriu de către regimul de la Phenian. Doar doi militari nord-coreeni au mai dezertat, unul în 1998, iar altul în 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici