Ministerul rus de Externe: Impasul negocierilor şi blocada economică riscă să escaladeze tensiunile în Transnistria

Impasul negocierilor şi blocada economică impusă Transnistriei complică situaţia socială şi economică, riscând să escaladeze tensiunile, avertizează Ministerul rus de Externe după întâlnirea dintre Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe, şi vicepremierul moldovean Viktor Osipov.

23734 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Impasul negocierilor şi blocada economică riscă să escaladeze tensiunile în Transnistria

Ministerul rus de Externe: Impasul negocierilor şi blocada economică riscă să escaladeze tensiunile în Transnistria

"Părţile au avut un schimb de opinii despre situaţia din Transnistria şi despre procesul negocierilor. Partea rusă a exprimat o mare preocupare în legătură cu blocada impusă Transnistriei, care afectează viaţa socială şi economică în regiune", a comunicat Ministerul rus de Externe, potrivit agenţiei TASS.

"Pauza îndelungată privind consultările politice în formatul de negocieri pentru reglementarea crizei transnistrene conduce la escaladarea tensiunilor", precizează Ministerul rus de Externe.

"Este important să fie evitate acţiunile care riscă să conducă la escaladarea actualelor condiţii şi la intensificarea retoricii provocatoare faţă de Transnistria, inclusiv în contextul evoluţiilor din Ucraina. Partea rusă a insistat ca oficialii de la Chişinău şi Tiraspol să se implice în normalizarea dialogului", subliniază diplomaţia rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici