Ministru britanic de Interne: Probabil autorul atacului din Manchester nu a acţionat singur/ Trei bărbaţi, reţinuţi în Manchester, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului

Atacatorul sinucigaş din Manchester cu siguranţă nu a acţionat de unul singur, a declarat ministrul britanic de Interne, citat de site-ul agenţiei Reuters.

239 afișări
Imaginea articolului Ministru britanic de Interne: Probabil autorul atacului din Manchester nu a acţionat singur/ Trei bărbaţi, reţinuţi în Manchester, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului

Ministru britanic de Interne: Probabil autorul atacului din Manchester nu a acţionat singur

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a declarat că Abedi era cunoscut serviciilor de securitate înainte de atentat.

Aceasta a afirmat că până la 3.800 de militari au fost desfăşuraţi pe străzile Marii Britanii, în urma atacului din Manchester.

Conform oficialilor serviciilor de securitate britanice, Abedi s-a născut în Manchester în 1994, părinţii săi fiind de origine din Libia.

Rudd consideră că Abedi se întorsese recent din Libia, iar Gerard Collomb, ministrul francez de Interne a afirmat că investigatorii britanici au transmis autorităţilor franceze că Abedi călătorise cel mai probabil şi în Siria.

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în Manchester, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în Manchester în investigaţia privind atacul terorist cu bombă care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise, a anunţat miercuri poliţia britanică, notează site-ul agenţiei Reuters.

"Trei mandate de reţinere au fost dispuse în sudul oraşului Manchester, în legătură cu investigaţia aflată în desfăşurare", se arată într-un comunicat al poliţiei din Manchester.

Ulterior, trei bărbaţi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului. Poliţia nu a oferit detalii despre locul în care au fost reţinuţi bărbaţii şi nici aspecte privind investigaţia.

Potrivit BBC News, unul dintre cei reţinuţi este Ismail Abedi, fratele lui Salman Abedi, presupusul atentator sinucigaş.

Potrivit listelor electorale din Marea Britanie, Salman Abedi ar locui într-o casă modestă din suburbia oraşului Manchester. Salman Abedi s-ar fi născut la Manchester în 1994 şi ar fi unul dintre cei patru copii ai unei familii de refugiaţi libieni care au venit în Marea Britanie pentru a scăpa de regimul lui Muammar al-Gaddafi.

Iniţial, părinţii lui Salman Abedi au trăit în Londra, apoi s-au mutat în sudul oraşului Manchester, unde au locuit timp de peste zece ani. Cei doi libieni au trei băieţi şi o fată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici