Ministrul german al Economiei: Taxele protecţioniste impuse de Trump insultă partenerii apropiaţi

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a declarat vineri că taxele suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu impuse de administraţia Donald Trump "insultă" aliaţii şi generează un conflict comercial la nivel global, relatează site-ul publicaţiei Business Standard.

465 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Economiei: Taxele protecţioniste impuse de Trump insultă partenerii apropiaţi

Ministrul german al Economiei: Taxele protecţioniste impuse de Trump insultă partenerii apropiaţi

"Este vorba despre un protecţionism care insultă partenerii apropiaţi precum UE şi Germania şi care limitează comerţul liber. Vom susţine ferm companiile şi angajaţii noştri şi vom colabora îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a răspunde în mod calm şi clar la impunerea de către Trump a unor taxe de 10% pentru importurile de aluminiu şi de 25% pentru oţel", a spus Zypries.

Germania, cea mai importantă economie a Europei, consideră că decizia luată de către preşedintele american va izola Statele Unite.

"[Trump] a aprobat taxe punitive care nu respectă regulile OMC (Organizaţia Mondială a Comerţului), făcând toate lucrurile mai scumpe şi activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii din Germania mai dificilă", a mai spus Brigitte Zypries.

Donald Trump a criticat Germania pentru surplusurile comerciale semnificative şi pentru că nu a reuşit să îndeplinească obiectivele cheltuielilor de apărare din cadrul NATO.

Exporturile Germaniei către Statele Unite - cel mai mare partener comercial - au depăşit importurile cu 50,5 miliarde euro în 2017 şi cu 3,5 miliarde de euro în luna ianuarie a acestui an, potrivit datelor publicate de autoritatea germană de statistică Destatis.

Donald Trump a promis, joi, "multă flexibilitate pentru prietenii adevăraţi" ai Statelor Unite în cazul tarifelor suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. Administraţia Trump susţine că măsura va contracara importurile ieftine, în special din China, care ar submina industria americană şi locurile de muncă.

Liderul de la Casa Albă a anunţat că doreşte să stabilească tarife mai mari cu 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu. Decizia a fost contestată de mai multe state.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici