Ministrul german de Externe, vizită în Polonia cu ocazia comemorării Insurecţiei de la Varşovia din 1944

Heiko Maas, ministrul german de Externe, efectuează o vizită în Polonia, ocazie cu care va participa la o ceremonie de comemorare a Insurecţiei de la Varşovia din 1944, eveniment în cursul căruia aproape 200.000 de polonezi, majoritatea civili, au murit în luptele contra trupelor Germaniei naziste.

153 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe, vizită în Polonia cu ocazia comemorării Insurecţiei de la Varşovia din 1944

Heiko Maas efectuează o vizită în Polonia cu ocazia comemorării Insurecţiei de la Varşovia din 1944

Invitaţia adresată şefului diplomaţiei germane de a participa la comemorarea acestui eveniment este "un semn special de încredere" din partea Guvernului Poloniei, a declarat Maas, miercuri, înainte de plecarea spre Varşovia, relatează agenţia de ştiri Dpa.

Cu distrugerea aproape completă a Varşoviei şi uciderea a aproape 200.000 de polonezi, Germania a provocat suferinţe teribile vecinilor săi în cursul suprimării revoltei, a mai afirmat şeful diplomaţiei germane.

"Rezistenţa şi curajul cu care Polonia s-a opus ocupaţiei germane în 1944 arată o dorinţă copleşitoare pentru libertate şi autodeterminare", a completat oficialul de la Berlin.

Pe 1 august 1944, forţele de rezistenţă poloneză, conduse de Armata Internă (Armia Krajowa), au declanşat o insurecţie împotriva trupelor naziste de ocupaţie, însă după două luni de lupte intense, rebeliunea a fost lichidată. În urma insurecţiei, aproximativ 500.000 de locuitori ai Varşoviei au fost evacuaţi, iar oraşul a fost distrus aproape în întregime de nazişti.

Forţele sovietice, aflate la doar câţiva kilometri de Varşovia, nu au intervenit în sprijinul insurgenţilor polonezi, iar această inactivitate a Uniunii Sovietice rămâne un moment controversat în istoria celui de-al Doilea Război Mondial.

Taguri:
polonia,
germania,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici