Ministrul german de Finanţe, W Schaeuble: Erdogan pune în pericol legăturile vechi de sute de ani ale Turciei cu Germania

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, riscă legăturile vechi de sute de ani ale ţării sale cu Germania, a declarat în cadrul unui interviu ministrul german de Finanţe, Wolfang Schaeuble, citat de Reuters.

1889 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Finanţe, W Schaeuble: Erdogan pune în pericol legăturile vechi de sute de ani ale Turciei cu Germania

Ministrul german de Finanţe, W Schaeuble: Erdogan pune în pericol legăturile vechi de sute de ani ale Turciei cu Germania

”Acesta pune în pericol parteneriatul vechi de secole”, a afirmat Schaeuble, în cadrul unui interviu publicat în cotidianul Bild.

”Este dramatic, în măsura în care există multe lucruri ce ne unesc. Dar nu ne putem permite să fim şantajaţi”, a adăugat acesta.

Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat în urma arestării a şase activişti pentru drepturile omului de către autorităţile turce ca răspuns la încercarea eşuată de lovitură de stat din iulie 2016.

Germania a anunţat posibilitatea suspendării plăţilor de ajutor din partea Uniunii Europene pentru Turcia.

În replică, Turcia consideră inacceptabile declaraţiile oficialilor germani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici