Ministrul german de Interne: Au fost arestaţi 14 indivizi implicaţi în complotul terorist islamist

  • Ministrul german de Interne: Au fost arestaţi 14 indivizi implicaţi în complotul terorist islamist dejucat de Germania şi Danemarca
  • Horst Seehofer: "Serviciile noastre de securitate au dejucat planul unui atac terorist islamist"
  • Flemming Drejer: "Am depistat substanţe şi piese care puteau fi utilizate pentru fabricarea unei bombe"
749 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Interne: Au fost arestaţi 14 indivizi implicaţi în complotul terorist islamist

FOTO: Profimedia

Autorităţile din Danemarca şi Germania au arestat preventiv 14 indivizi suspectaţi de implicare în complotul terorist islamist dejucat, anunţă ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

"Serviciile noastre de securitate au dejucat planul unui atac terorist islamist", a declarat vineri Horst Seehofer, citat de agenţia DPA.

În total, în Danemarca şi Germania au fost arestaţi 14 indivizi implicaţi în acest complot terorist. Printre persoanele arestate preventiv se numără trei fraţi sirieni suspectaţi de legături cu organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Daesh).

"Am depistat substanţe şi piese care puteau fi utilizate pentru fabricarea unei bombe. Am găsit şi mai multe tipuri de arme", a declarat directorul operaţional al Serviciului danez pentru Siguranţă Internă, Flemming Drejer.

În cursul percheziţiilor a fost găsit şi un steag al reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh).

Autorităţile din Germania şi Danemarca au anunţat joi dejucarea planului comiterii unui atac terorist în Europa, arestând trei islamişti de origine siriană suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, conform publicaţiei Der Spiegel. Iniţial, au fost arestaţi trei fraţi sirieni cu vârste de 33, 36 şi 40 de ani, suspectaţi de complot în vederea comiterii unui atac terorist. Operaţiunea a fost declanşată după ce autorităţile germane au depistat că unul dintre sirieni, un individ în vârstă de 33 de ani aflat în Danemarca, a comandat cinci kilograme de sulf şi cinci kilograme de pulbere de aluminiu, cerând expedierea materialelor la adresa fratelui său, în orăşelul german Dessau.

Anchetatorii suspectează că planul viza comiterea unui atac terorist în Germania, Danemarca ori în alt stat european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici