"Misiunea a fost pur şi simplu să ucidem". Un terorist Hamas descrie în detaliu atacul: "Am auzit sunete de copii mici în camera de siguranţă. Am tras..."

Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului, a publicat miercuri un videoclip cu un terorist Hamas care îşi descrie acţiunile din sudul Israelului în timpul masacrului din 7 octombrie.

1943 afișări
Imaginea articolului "Misiunea a fost pur şi simplu să ucidem". Un terorist Hamas descrie în detaliu atacul: "Am auzit sunete de copii mici în camera de siguranţă. Am tras..."

"Misiunea a fost pur şi simplu să ucidem". Un terorist Hamas descrie în detaliu atacul: "Am auzit sunete de copii mici în camera de siguranţă. Am tras"

Serviciul de securitate internă al Israelului a publicat un videoclip în care este intervievat un terorist Hamas ce a luat partea la atacul din 7 octombrie. Dezvăluirile acestuia sunt unele cu un puternic impact emoţional.

"Misiunea a fost pur şi simplu să ucidem", a declarat Omar Abu Rusha, agent al Hamas.

"Nu trebuia să răpim... doar să ucidem. "[Ni s-a spus] să ucidem fiecare persoană pe care o vedem şi să ne întoarcem", a adăugat acesta.

Intervievatorul l-a întrebat apoi pe Omar Abu Rusha dacă i s-a spus să facă vreo distincţie între bărbaţi, femei şi copii. El a răspuns rapid spunând că nu i s-a spus acest lucru.

Intervievator: De ce ( teoriştii) au ucis fără discriminare?

Omar Abu Rusha: "Ne-au spus că toţi coloniştii erau soldaţi. Omorâţi-i pe toţi cei pe care îi vedeţi".

Intervievator: "Ţi-au spus să omori pe toată lumea? Inclusiv femei şi pe copii?

Omar Abu Rusha: "Da."

Abu Rusha s-a numărat printre teroriştii care au atacat Kfar Azza.

Omar Abu Rusha: "Am ajuns la Kfar Azza. Eram în interiorul unui jeep. [Ghidul nostru] a deschis gardul de la graniţa din Kfar Azza folosind un dispozitiv exploziv. Ne-am dus la prima casă. Nu era nimeni acolo. Hamzeh A-Zarad a dat foc camerei exterioare. După aceea, cineva a ieşit spre grădina din spate cu un furtun de apă. [Membrii echipei noastre] l-au văzut, l-au împuşcat şi l-au ucis. Acesta este primul lucru care s-a întâmplat".

Omar Abu Rusha: "După aceea, ne-am dus la a doua casă. Am tras în ferestre şi am spart toate geamurile. Am ajuns în casă, am verificat-o şi nu am găsit nicio persoană înăuntru. Am dat foc la dormitor. Ne-am dus la a treia casă. Era o femeie înăuntru. Hamzeh a ucis-o. A împuşcat-o."

Omar Abu Rusha a relatat că echipa sa a examinat o altă casă goală şi a trecut la o a cincea, în care au stat aproximativ nouăzeci de minute.

Omar Abu Rusha: "Apoi, trei colonişti au venit în direcţia noastră".

Teoristul Hamas explică că a avut loc un schimb de focuri în timpul căruia a ucis o persoană, iar colegii săi au aruncat cu grenade. După un timp el şi echipa sa au intrat într-o nouă casă.

Omar Abu Rusha: "Am verificat casa şi am auzit sunete de copii mici în camera de siguranţă. Am tras spre camera de siguranţă".

El şi colegii săi au continuat să tragă până când nu au mai auzit niciun zgomot.

La scurt timp după aceea, cu trupele isreliene sosite în zona, ei s-au predat.

În urma relatării lui Abu Rusha, intervievatorul a întrebat: "Este permisă uciderea copiilor în Islam?"

"Nu", a răspuns teroristul.

Intervievator: "Ce a spus Profetul Mohammed în această privinţă?"

Omar Abu Rusha: "Copiii nu sunt implicaţi".

Intervievator: "Mama şi tatăl tău ar fi mândri de aceste acţiuni?"

Omar Abu Rusha: "Ei nu ştiu că fac parte din Hamas. Dacă tatăl meu mă vede, mă va împuşca. Mă va ucide".

Intervievator: "De ce?"

Omar Abu Rusha: "Din cauza acelor lucruri [pe care le-am făcut]".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
israel,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici