Mitinguri de protest şi de susţinere faţă de Guvern la Sofia, în faţa Parlamentului

Sute de protestatari s-au reunit miercuri seara la Sofia şi au pornit spre sediul Parlamentului, demonstranţii afirmând că demisia Guvernului GERB nu este suficientă şi că nu va soluţiona problemele cu care se confruntă Bulgaria.

348 afișări
Imaginea articolului Mitinguri de protest şi de susţinere faţă de Guvern la Sofia, în faţa Parlamentului

Mitinguri de protest şi de susţinere faţă de Guvern la Sofia, în faţa Parlamentului

Unii dintre demonstranţi au depus flori, mircuri seara, în locurile unde au fost rănite persoane şi au fost operate arestări în urma unor confruntări între protestatari şi poliţie. Protestatarii au declarat că este necesară prevenirea izbucnirii unor agresiuni, relatează site-ul Novinite.com.

Coloana a ajuns la sediul Parlamentului, unde un grup de aproximativ 100 de persoane, încadrat de un cordon al forţelor de ordine, îşi exprima susţinerea faţă de premierul Boiko Borisov.

Mitingul de miercuri seara se desfăşoară sub sloganul potrivit căruia Bulgaria are nevoie de modificarea Constituţiei şi înlocuirea unui tip de Guvern supus eşecului.

Premierul Boiko Borisov a anunţat miercuri dimineaţa că Guvernul GERB de centru-dreapta urma să demisioneze în bloc miercuri la prânz. Demisia are loc în urma unor mitinguri de protest faţă de preţurile prea mari la electricitate şi s-au extins înglobând nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate şi faţă de modul în care ţara este condusă. Borisov le-a spus miercuri parlamentarilor că partidul său nu va accepta să facă parte dintr-un Guvern de tranziţie.

Parlamentul bulgar va vota asupra demisiei Cabinetului joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici