Moscova trimite nave de război în largul Fâşiei Gaza

Rusia a comandat navelor sale de război să se poziţioneze în largul Fâşiei Gaza pentru a fi pregătite să intervină pentru evacuarea cetăţenilor ruşi, în eventualitatea escaladării conflictului cu Israelul, au indicat surse militare citate de agenţiile ruse.

1113 afișări
Imaginea articolului Moscova trimite nave de război în largul Fâşiei Gaza

Moscova trimite nave de război în largul Fâşiei Gaza (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Un grup de nave militare" a primit ordin să se poziţioneze în zone precise ale părţii orientale a Mării Mediterane, pentru evacuarea cetăţenilor ruşi din Fâşia Gaza, în cazul în care conflictul israeliano-palestinian va escalada", a afirmat o sursă din cadrul comandamentului central al Marinei, citată de agenţiile Interfax şi RIA Novosti.

Sursele au enumerat şase nave, printre care crucişătorul "Moskva", nava de patrulă Smetlivii şi navele de desant "Novocerkask" şi "Saratov", care aparţin Flotei ruse din Marea Neagră.

Acest anunţ a intervenit în pofida intrării în vigoare a armistiţiului dintre Israel şi Hamas, după o săptămână de ostilităţi care s-au soldat cu numeroşi morţi şi răniţi. Israelul a avertizat că va riposta la orice atac din partea palestinienilor.

Ministerul rus al Apărării a explicat marţi că navele ar putea andoca în portul sirian Tartus, aceasta fiind singura misiune navală rusă din Mediterana, după întoarcerea dintr-o misiune de combatere a pirateriei în largul Somaliei.

Baza de la Tartus, situată la 220 de kilometri nord-vest de Damasc, a fost construită printr-un acord semnat în 1971, în timpul perioadei comuniste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici