Muammar Kadhafi ar putea recurge la terorism

Liderul libian Muammar Kadhafi, ale cărui forţe sunt ţinta bombardamentelor coaliţiei internaţionale, ar putea recurge la terorism împotriva Occidentului dacă rămâne la putere, a avertizat marţi senatorul american Carl Levin.

14 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi ar putea recurge la terorism

Muammar Kadhafi ar putea recurge la terorism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atât timp cât este la putere, mă tem că va susţine acte de terorism. De aceea este important să fie înlăturat", a declarat senatorul democrat, preşedintele Comisiei de Apărare.

În cursul unei conversaţii cu presa, Levin l-a acuzat de mai multe ori pe Muammar Kadhafi că este responsabil pentru atentatul de la Lockerbie, care a vizat un avion al companiei americane Pan Am, şi pentru alte atacuri împotriva unor cafenele din Germania.

"Nimic nu îl împiedică" de acum să recurgă la terorism, în replică la intervenţia internaţională autorizată de ONU pentru a apăra populaţia civilă în faţa represiunii regimului său, a insistat senatorul.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Muammar Kadhafi rămâne la putere în pofida acestei intervenţii şi dacă va ataca oraşele controlate de rebeli, Levin a răspuns că "ar fi o tragedie pentru poporul libian".

Dar "dacă supravieţuieşte - şi cred că este puţin probabil - va trebui să ne întrebăm dacă va fi pregătit să recurgă la acest gen de acţiune pe viitor şi în ce moment", a avertizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici