Naoto Kan, ales de Parlament în funcţia de premier al Japoniei - VIDEO

Naoto Kan, un fost militant de stânga devenit partizan al rigorii bugetare, a fost ales vineri de Parlament în postul de premier al Japoniei, înlocuindu-l pe Yukio Hatoyama, care a demisionat după mai puţin de nouă luni la putere.

15 afișări
Imaginea articolului Naoto Kan, ales de Parlament în funcţia de premier al Japoniei - VIDEO

Naoto Kan, ales de Parlament în funcţia de premier al Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kan, în vârstă de 63 de ani, ocupa funcţiile de vicepremier şi ministru de Finanţe în actualul Guvern.

"Prioritatea este revitalizarea ţării şi să avem un partid ai cărui membri se pot ridica împreună şi proclama cu încredere «Putem să facem»", a declarat Kan, înaintea votului.

Fost militant de stânga cunoscut pentru temperamentul său energic, un profil atipic în universul politic nipon, el s-a făcut remarcat în anii '90 ca ministru al Sănătăţii, când a determinat administraţia sa să dezvăluie un scandal de transfuzii de sânge infestat cu HIV.

Deţinător al portofoliului Finanţelor, el a adoptat poziţii realiste în faţa situaţiei economice, pronunţându-se public în favoarea unei creşteri a taxei pe consum şi unei plafonări a îndatorării publice a celei de-a doua economii mondiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici