NATO expulzează opt reprezentanţi ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi de spionaj

  • Alianţa Nord-Atlantică expulzează opt reprezentanţi ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi de spionaj.
  • Oficial NATO: "Putem confirma că am retras acreditările a opt membri ai Misiunii Rusiei la NATO, care erau ofiţeri nedeclaraţi ai serviciilor de informaţii ruse".
1155 afișări
Imaginea articolului NATO expulzează opt reprezentanţi ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi de spionaj

NATO expulzează opt reprezentanţi ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi de spionaj

Alianţa Nord-Atlantică a expulzat, miercuri, opt membri ai Misiunii diplomatice a Rusiei la NATO acuzaţi că desfăşurau activităţi de spionaj, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

"Putem confirma că am retras acreditările a opt membri ai Misiunii Rusiei la NATO, care erau ofiţeri nedeclaraţi ai serviciilor de informaţii ruse", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică a limitat la zece numărul funcţionarilor diplomatici ruşi care pot primi acreditări la Misiunea Rusiei la NATO.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate de câţiva ani, iar contactele formale sunt limitate.

"Politicile NATO faţă de Rusia rămân aceleaşi. Am consolidat capabilităţile de disuasiune şi apărare ca reacţie la acţiunile agresive ale Rusiei, iar, în acelaşi timp, menţinem deschiderea faţă de dialogul consistent", a declarat oficialul NATO.

Cel mai probabil, Rusia va riposta prin expulzarea unor diplomaţi din state membre NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
rusia,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici