Nicolae Romulus Mailat, condamnat la 29 de ani de detenţie

Românul Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani, a fost condamnat la 29 de ani de detenţie, informează presa italiană.

1301 afișări
Imaginea articolului Nicolae Romulus Mailat, condamnat la 29 de ani de detenţie

Avocatul lui Mailat cere achitarea din lipsă de probe

Potrivit agenţiei Adnkronos, Curtea cu Juri din Roma, prezidată de judecătorul Angelo Gargani, i-a oferit circumstanţe atenuante generale lui Mailat, găsindu-l vinovat de crimă, agresiune sexuală şi tâlhărie.

În plus, relatează site-ul Roma Citta, Mailat trebuie să plătească o amendă penală de 1.000 de euro şi daune materiale stabilite provizoriu la 500.000 de euro.

Giovanna Reggiani, în vârstă de 47 de ani, a fost agresată în apropierea gării Tor de Quinto din Roma, la 30 octombrie 2007, trupul acesteia fiind abandonat într-un şanţ.

Procuratura italiană a cerut marţi condamnarea la închisoare pe viaţă a românului. "Această crimă a fost săvârşită de cineva", a subliniat procurorul Maria Bice Barborini, reamintind că procesul se încheie chiar în ziua în care se împlineşte un an de la agresiune.

Avocatul Piero Piccinini a declarat că vina lui Mailat nu este sigură şi că mărturiile care îl incriminează sunt contradictorii, relatează Il Tempo, în ediţia electronică.

Mailat este acuzat de omor voluntar, jaf şi violenţă sexuală. Referindu-se la această din urmă acuzaţie, Piccinini a cerut Curţii să excludă din rechizitoriu circumstanţa agravantă de violenţă sexuală asupra victimei, care ar antrena evitarea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, cerută de procuratură.

"Cerem achitarea lui Mailat în conformitate cu articolul 530 din Codul de procedură penală, din motive de probe insuficiente", a spus el.

Conform paginii electronice a agenţiei AGI, Mailat a plâns, miercuri, pentru prima dată în sala de judecată, la încheierea pledoariei avocatului său.

Nicolae Romulus Mailat şi-a cerut scuze pentru că a furat geanta Giovannei Reggiani

Nicolae Mailat şi-a cerut scuze în faţa magistraţilor italieni pentru că a furat geanta victimei, afirmând însă că nu este vinovat de crimă, relatează Il Giornale în ediţia electronică.

"Mă simt vinovat că i-am furat geanta doamnei Reggiani, dar nu am omorât-o. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat în seara aceea. Îmi cer scuze în faţa doamnei judecător, a tribunalului şi a tuturor celor prezenţi în sală. Îmi cer iertare în faţa lui Dumnezeu şi sper că se va face dreptate", a declarat Mailat cu lacrimi în ochi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici