Ninsori puternice în Ucraina: Peste 300 de localităţi, afectate de pene de curent

Peste 300 de localităţi erau afectate de pene în alimentarea cu energie electrică, iar traficul era perturbat în centrul şi vestul ţării din cauza unor ninsori puternice, a anunţat marţi Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

167 afișări
Imaginea articolului Ninsori puternice în Ucraina: Peste 300 de localităţi, afectate de pene de curent

Ninsori puternice în Ucraina: Peste 300 de localităţi, afectate de pene de curent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ninsori însoţite de rafale de vânt au provocat întreruperi în alimentarea cu electricitate în 302 localităţi situate în 14 dintre cele 27 de regiuni ale ţării, se arată într-un comunicat, conform AFP.

Regiunile Herson (sud) şi Kiev sunt cele mai afectate, potrivit aceleiaşi surse.

Kievul, unde a început să ningă puternic luni după-amiaza, a fost afectat imediat de blocaje rutiere uriaşe.

Serviciile de intervenţie au ajutat la deszăpezirea a aproximativ 50 de vehicule, blocate din cauza zăpezii şi poleiului pe drumuri în centrul şi vestul ţării, a adăugat ministerul.

De asemenea, la Odesa, în sud, trei persoane au fost rănite uşor în urma prăbuşirii unor copaci, smulşi de o furtună, au anunţat autorităţile locale, citate de Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici