Luare de ostatici la Paris: După intervenţia poliţiei, atacatorul a fost UCIS. Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi. Patru sunt grav răniţi. Complicele atacatorului A FUGIT - VIDEO, FOTO, LIVE TEXT

Un schimb de focuri a izbucnit vineri la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului, într-o băcănie cu alimente cuşer, unde ar avea loc şi o luare de ostatici. După mai multe ore, forţele speciale franceze au lansat asaltul în piaţa evreiască din Paris, mai mulţi ostatici fiind eliberaţi, iar autorul luării de ostatici fiind ucis.

10363 afișări
Imaginea articolului Luare de ostatici la Paris: După intervenţia poliţiei, atacatorul a fost UCIS. Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi. Patru sunt grav răniţi. Complicele atacatorului A FUGIT - VIDEO, FOTO, LIVE TEXT

Nou atac la Paris: Intervenţie în forţă a poliţiei, după patru ore de la luarea de ostatici. Atacatorul a fost UCIS, mai mulţi ostatici au fost eliberaţi. Patru ostatici sunt grav răniţi. Complicele atacatorului A FUGIT (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 20:16 Un complice în cazul luării de ostatici la magazinul evreiesc din Paris a fugit - surse

Un complice al autorului luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, cel mai probabil islamista Hayat Boumeddiene, a reuşit să fugă în timpul intervenţiei poliţiei, afirmă surse citate de CNN.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Patru ostatici sunt în stare gravă, anunţă surse citate de presa franceză. Alte surse afirmă că patru ostatici au murit.

Însă, potrivit unui oficial din poliţia franceză, un complice al lui Amedy Coulibaly a reuşit să fugă în timpul intervenţiei poliţiei.

Complicele probabil este Hayat Boumeddiene, o islamistă în vârstă de 26 de ani.

UPDATE 19:41 - Autorul luării de ostatici la magazinul evreiesc din Paris a murit; patru ostatici sunt grav răniţi

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a fost neutralizat în asatul forţelor de elită franceze, iar patru ostatici sunt în stare gravă, anunţă surse citate de presa franceză.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului).

Cel puţin patru ostatici au fost grav răniţi în intervenţia forţelor de ordine, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

UPDATE 19:41 - Mai mulţi poliţişti, răniţi în intervenţia la magazinul evreiesc din Paris - surse

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în intervenţia la magazinul evreiesc din  Paris unde avea loc o luare de ostatici, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de CNN.

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a fost neutralizat în asaltul forţelor de elită franceze.

UPDATE 19:06 - Cel puţin patru ostatici, ucişi la magazinul evreisc din Paris - surse

Cel puţin patru ostatici au fost ucişi în cursul intervenţiei forţelor de ordine în magazinul evreisc din Paris, anunţă poliţia franceză, citată de Reuters.

Nu se ştie cu certitudine dacă ostaticii au fost omorâţi de terorist sau de forţele de ordine.

Autorul luării de ostatici a fost neutralizat de poliţie.

UPDATE 18:33 - Explozii în piaţa evreiscă din Paris unde are loc o luare de ostatici

Forţele speciale franceze au lansat asaltul în piaţa evreiască din Paris, mai mulţi ostatici fiind eliberaţi, iar autorul luării de ostatici fiind ucis.

Cei cinci ostatici care erau reţinuţi de doi islamişti au fost eliberaţi, dar  cel puţin doi sunt răniţi.

Autorul luării de ostatici ameninţat ca îi va omorî dacă forţele de ordine vor ataca tipografia unde avea loc o altă luare de ostatici.

UPDATE 16:26 - Autorul luării de ostatici din estul Parisului cere ca fraţii Kouachi să fie lăsaţi să plece

Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

UPDATE 15:40 - Doi islamişti - un bărbat şi o femeie - căutaţi la Paris după uciderea unei poliţiste

Doi islamişti - un bărbat şi o femeie - sunt căutaţi activ de autorităţile franceze după atacul comis joi, la Paris, soldat cu moartea unei poliţiste, relatează Le Figaro.

Autorităţile franceze au difuzat semnalmentele celor doi suspecţi. Este vorba de Amedy Coulibaly, un islamist de 32 de ani, care a deschis focul, joi, în zona Montrouge din Paris, omorând o poliţistă.

Hayat Boumeddiene (stânga) şi Amedy Coulibaly (dreapta)

Cel puţin două persoane au fost ucise în schimbul de focuri, a declarat o sursă apropiată dosarului.

 "Sunt cel puţin doi morţi, poate mai mulţi, dar deocamdată nu ştim", a afirmat sursa citată.

Autorul atacului ar fi fost ajutat de o tânără de 26 de ani, Hayat Boumeddiene.

"Cei doi suspecţi sunt înarmaţi şi periculoşi; sunt daţi în urmărire pentru omor calificat şi pentru activităţi teroriste", a comunicat Parchetul din Paris.

Potrivit informaţiilor preliminare din cadrul investigaţiei, Amedy Coulibaly încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul are antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Sursa din poliţie a precizat că agresorul de la Vincennes este autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste. "Este extrem de periculos (...). Este echipat cu două puşti de asalt", a adăugat sursa.

"Ştiţi foarte bine cine sunt", le-a spus atacatorul poliţiştilor care îl încercuiesc.

Parchetul antiterorist va demara o anchetă în acest caz, iar preşedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve să se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost parţial întrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, în zona Porte de Vincennes, "ca măsură de securitate", în contextul schimbului de focuri care a izbucnit în acest cartier, a anunţat RATP pe Twitter.

Elevii unui colegiu situat în zona Porte de Vincennes sunt în siguranţă, potrivit site-ului instituţiei. "Elevii sunt în siguranţă în interiorul instituţiei", scrie pe site-ul liceului.

Bărbatul era înarmat cu două mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo.

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, bărbatul a rănit două persoane, după care s-a baricadat în magazin.

Un reprezentant al Partidului de stânga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitaţie la Porte de Vincennes. Poliţişti cu veste antiglonţ evacuează pe toată lumea. Operaţiune în curs".

IMAGINI LIVE DE LA LUAREA DE OSTATICI DIN PARIS

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici