NSA: Pensionarea directorului Agenţiei nu are de a face cu dezvăluirile lui Snowden

Directorul Agenţiei de securitate naţionale americane (NSA) va ieşi la pensie în primăvară, iar plecarea sa nu are nimic de a face cu afacerea Snowden, au asigurat joi responsabili americani.

138 afișări
Imaginea articolului NSA: Pensionarea directorului Agenţiei nu are de a face cu dezvăluirile lui Snowden

NSA: Pensionarea directorului agenţiei nu are de a face cu dezvăluirile lui Snowden

Căutări sunt în curs pentru a găsi un succesor pentru generalul Keith Alexander, care a condus timp de opt ani agenţia, ţinta criticilor puternice după dezvăluirile din iunie ale fostului consultant Edward Snowden - refugiat de atunci în Rusia - privind programele de supraveghere.

Adjunctul său John Inglis îşi va părăsi şi el în curând postul, au declarat pentru AFP responsabili americani aflaţi sub anonimat.

Generalul Alexander şi-a exprimat deja de câteva luni intenţia de a ieşi la pensie în primăvara lui 2014, la sfârşitul mandatului său actual, a cărui durată a fost extinsă, a declarat purtătoarea de cuvânt a NSA Vanee Vines. "Aceasta nu are nimic de a face cu informaţiile din presă (privind programele agenţiei, n.r.), decizia sa de a ieşi la pensie fiind luată înainte".

Când generalul Alexander a fost menţinut în postul său în martie 2013, avea un acord cu şeful Pentagonului şi şeful statului major al armatei pentru a rămâne "un an în plus", până în martie 2014, a continuat ea.

Acesta a fost numit în 2005 şi a fost reales în funcţie de trei ori de atunci. El este cel care a stat cel mai mult timp la cinducerea agenţiei de la fondarea sa în 1952.

Plecarea sa ar putea oferi ocazia administraţiei Obama să reconfigureze agenţia, ale cărei puteri sunt criticate chiar şi în cadrul Congresului după dezvăluirile lui Edward Snowden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici