O delegaţie a insurgenţilor talibani se află la Moscova. Talibani susţin nu vor încerca să preia prin atacuri puterea în Afganistan

  • Mişcarea insurgenţilor talibani susţine că nu va încerca să preia prin mijloace militare puterea în Afganistan
  • O delegaţie a Biroului politic din Qatar al talibanilor este în vizită la Moscova, pe fondul preocupărilor privind situaţia din Afganistan
14490 afișări
Imaginea articolului O delegaţie a insurgenţilor talibani se află la Moscova. Talibani susţin nu vor încerca să preia prin atacuri puterea în Afganistan

O delegaţie a insurgenţilor talibani se află la Moscova. Talibani susţin nu vor încerca să preia prin atacuri puterea în Afganistan

Mişcarea insurgenţilor talibani afgani a anunţat, joi, în contextul în care o delegaţie se află în Rusia, că nu va încerca să preia prin mijloace militare puterea în Afganistan, informează agenţiile de presă Tass şi Reuters.

Biroul politic din Qatar al insurgenţilor talibani afgani a trimis joi o delegaţie la Moscova, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan.

"Pot confirma că o delegaţie se află la Moscova", a declarat Mohammad Sohail Shaheen, unul dintre liderii filialei politice a Mişcării talibanilor afgani. Delegaţia prezentă la Moscova este formată din patru reprezentanţi, fiind condusă de şeicul Shahabuddin Delawar.

Conform Biroului politic din Qatar, insurgenţii talibani afgani nu vor încerca să preia puterea în Afganistan prin mijloace militare. De asemenea, Mişcarea talibanilor afgani susţine că nu va genera probleme de securitate la frontiera dintre Afganistan şi Tadjikistan.

Administraţia din Tadjikistan a cerut, miercuri, ajutorul unei organizaţii conduse de Rusia pentru a securiza frontiera cu Afganistanul, în contextul deteriorării situaţiei de securitate în numeroase regiuni afgane pe măsură ce sunt retrase trupele occidentale. Moscova a anunţat că este pregătită să intervină.

Statele Unite au finalizat în proporţie de 90% retragerea trupelor din Afganistan, a anunţat marţi Comandamentul Central american (CENTCOM), în timp ce situaţia de securitate se deteriorează, pe fondul intensificării atacurilor comise de insurgenţii talibani şi de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida. În ultima săptămână, insurgenţii talibani afgani au preluat controlul asupra a 188 de districte din totalul de 407 şi luptă pentru a ocupa încă 135 de districte.

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane au avertizat că Administraţia de la Kabul ar putea fi înlăturată de la putere în şase luni.

Premierul britanic, Boris Johnson, s-a declarat, joi, îngrijorat de situaţia de securitate din Afganistan, în contextul în care Marea Britanie este pe cale să finalizeze retragerea trupelor care au participat la misiunea NATO. "Dacă mă întrebaţi dacă sunt încântat de actuala situaţie din Afganistan, sigur că nu sunt. Sunt îngrijorat", a declarat Boris Johnson în Camera Comunelor, conform cotidianului The Guardian. Guvernul de la Londra urmează să finalizeze în următoarele zile retragerea celor 750 de militari rămaşi în Afganistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici