BREAKING | O instanţă din Turcia a dispus eliberarea pastorului american Andrew Brunson, pe fondul presiunilor SUA

O instanţă judiciară din Turcia a ordonat vineri, pe fondul presiunilor Statelor Unite, eliberarea pastorului neoprotestant american Andrew Brunson, acuzat de implicare în complotul militar din 2016.

1631 afișări
Imaginea articolului BREAKING | O instanţă din Turcia a dispus eliberarea pastorului american Andrew Brunson, pe fondul presiunilor SUA

BREAKING | O instanţă din Turcia a dispus eliberarea pastorului american Andrew Brunson, pe fondul presiunilor SUA

Instanţa judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani şi o lună de închisoare pentru colaborare cu o "organizaţie teroristă", dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel, informează cotidianul Hurriyet.

Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă doreşte, în contextul în care instanţa nu a impus interdicţii de călătorie.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016. Andrew Craig Brunson, pastor evanghelic în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat pe 1 august din penitenciar, după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar se afla în arest la domiciliu.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici