O membră a echipei lui Trump admite rolul său în discursul acuzat de plagiat. Trump îi respinge demisia

Meredith McIver, o membră a echipei de campanie a candidatului republican la preşedinţia SUA Donald Trump, a admis rolul jucat în elaborarea discursului Melaniei Trump, care ar fi plagiat fragmente ale unei declaraţii făcute de Michelle Obama, dar a explicat că i s-a refuzat demisia.

1863 afișări
Imaginea articolului O membră a echipei lui Trump admite rolul său în discursul acuzat de plagiat. Trump îi respinge demisia

O membră a echipei lui Trump admite rolul său în discursul acuzat de plagiat. Trump îi respinge demisia

Meredith McIver a explicat că Melania Trump i-a citit la telefon un discurs din 2008 al "primei doamne a SUA", Michelle Obama, pentru a se inspira din el în elaborarea discursului ei.

"Am notat aceste elemente şi le-am inclus în schiţa care a stat la baza formei finale a discursului. Nu am verificat discursurile doamnei Michelle Obama. Aceasta este greşeala mea şi mă simt foarte rău pentru haosul provocat Melaniei, familiei Trump şi doamnei Michelle Obama. Nu am vrut să deranjez pe nimeni", a declarat Meredith McIver, citată de publicaţia Miami Herald.

Funcţionara echipei de campanie a lui Donald Trump s-a oferit să demisioneze pentru presupusul plagiat, dar propunerea a fost respinsă: "Domnul Donald Trump mi-a spus că oamenii fac greşeli nevinovate, că învăţăm şi ne dezvoltăm pe baza acestor experienţe".

"Îmi cer scuze pentru confuzia şi isteria cauzate de greşeala mea", a încheiat Meredith McIver.

Discursul rostit de Melania Trump, soţia lui Donald Trump, la convenţia Partidului Republican din SUA, a atras acuzaţii privind presupusa plagiere a unor fragmente ale unei declaraţii făcute de Michelle Obama, soţia preşedintelui Barack Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici