Obama a nominalizat un donator important, de la Goldman Sachs, pentru funcţia de ambasador în Canada

Barack Obama a nominalizat joi un oficial de la Banca de investiţii Goldman Sachs, Bruce Heyman, un important contributor în campania sa electorală, pentru postul de ambasador în Canada, pe fondul unor potenţiale tensiuni între cei doi aliaţi pe tema oleoductului Keystone XL.

95 afișări
Imaginea articolului Obama a nominalizat un donator important, de la Goldman Sachs, pentru funcţia de ambasador în Canada

Obama a nominalizat un donator important, de la Goldman Sachs, pentru funcţia de ambasador în Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruce Heyman, director al unor servicii de gestionarea unor fonduri private în cadrul băncii de investiţii, locuieşte la Chicago (Illinois, nord), fieful preşedintelui american, şi organiza evenimente de colectare de fonduri pentru campania acestuia. Nominalizarea sa este necesar să fie confirmată de către Senat.

Informaţii despre viitoarea nomizalizare a lui Bruce Heyman - şi absenţa din iulie a unui ambasador la Ottawa - au suscitat critici în presa canadiană, care a început să se întrebe ce importanţă acordă Washington aliatului şi vecinului său.

Ca numeroşi precedesori de-ai săi, Obama a nominalizat frecvent donatori importanţi din campania sa în posturi diplomatice.

Senatul confirmă, în general, opţiunile preşedintelui pentru aceste posturi, dar Bruce Heyman se pare că va fi audiat în legătură cu dosarul Keystone XL, un proiect al unui oleoduct aparţinând companiei canadiene TransCanada care ar urma să asigure legătura, pe o distanţă de 1.897 de kilometri, între nisipurile bituminoase din Alberta, în Canada, şi Nebraska, în centrul Statelor Unite.

Asociaţii ecologiste şi-au exprimat îngrijorarea faţă de riscurile de poluare a pânzelor fratice, în cazul unor scurgeri, şi subliniază că exploatarea nisipurilor bituminoase este extrem de poluantă. Nicio dată nu a fost anunţată pentru decizia finală a administraţiei Obama, necesară deoarece oleoductul traversează frontiera.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici