Obama va cina cu Traian Băsescu

Preşedintele american, Barack Obama, va cina, la 8 aprilie, la Praga cu liderii a 11 state din Europa Centrală şi de Est, printre care şi preşedintele român, Traian Băsescu, a anunţat vineri Casa Albă.

288 afișări
Imaginea articolului Obama va cina cu Traian Băsescu

Obama (Foto) va cina cu Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama se va întâlni cu 11 lideri din Europa Centrală şi de Est cu ocazia vizitei sale la Praga, săptămâna viitoare, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al preşedintelui Statelor Unite, Robert Gibbs.

Obama va cina cu aceşti lideri la 8 aprilie, după ce va semna, în capitala Cehiei, un nou tratat de dezarmare nucleară START cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

Potrivit Casei Albe, printre aceşti şefi de state sau de Guverne figurează premierul bulgar, Boiko Borisov, premierul croat, Jadranka Kosor, preşedintele şi premierul ceh, Vaclav Klaus şi respectiv Jan Fischer, precum şi preşedintele eston, Toomas Hendrik Ilves.

Ceilalţi lideri sunt premierul ungar, Gordon Bajnai, preşedintele leton, Valdis Zatlers, premierul lituanian, Andrius Kubilius, premierul polonez, Donald Tusk, preşedintele român, Traian Băsescu, şi premierii slovac şi sloven, Robert Fico şi respectiv Borut Pahor.

Obama va sosi joi dimineaţă la Praga şi va participa la o ceremonie formală de semnare a tratatului cu omologul său rus, cu care se va întâlni la un dejun alături de preşedintele ceh, Vaclav Klaus. O întrevedere bilaterală este de asemenea prevăzută în aceeaşi zi cu Medvedev, a precizat Gibbs.

Conform aceleiaşi surse, vineri, Obama va discuta cu Klaus şi cu premierul său Jan Fischer, înainte de a pleca la Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici