ONU a aprobat un ajutor alimentar în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord

Programul Mondial Alimentar (PAM) a aprobat sâmbătă un ajutor în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord, destinat persoanelor celor mai vulnerabile, în această ţară foarte săracă şi izolată din Asia de Est.

221 afișări
Imaginea articolului ONU a aprobat un ajutor alimentar în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord

ONU a aprobat un ajutor alimentar în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biroul Executiv al acestei Agenţii ONU a aprobat săptămâna aceasta un nou program, pentru o perioadă de doi ani în Coreea de Nord, începând de la 1 iulie, a anunţat Marcus Prior, un purtător de cuvânt al PAM.

Acest program "va viza aproximativ 2,4 milioane de persoane - aproape toţi copii, femei însărcinate şi care alăptează - cu aproximativ 207.000 de tone de ajutoare alimentare, în valoare de 200 de milioane de dolari", a precizat el într-un e-mail pentru AFP.

Hrana urmează să fie produsă în Coreea de Nord, pe baza unor produse alimentare importate de către PAM, a precizat Prior.

"PAM este foarte îngrijorat de dezvoltarea intelectuală şi fizică a unor copii, în special a celor care sunt subnutriţi, a căror alimentaţie duce lipsă de proteine esenţiale, materii grase şi micronutrienţi", a adăugat el.

Potrivit ONU, ajutoarele PAM au permis evitarea unei crize alimentare în Coreea de Nord anul acesta, însă două treimi dintre cei 24 de milioane de locuitori se află într-o situaţie precară. Aproximativ 28% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani suferă de malnutriţie, iar 4% de carenţe grave.

Coreea de Nord se confruntă cu penurii alimentare cronice şi a fost afectată de o foamete, la mijlocul anilor '90, ce s-a soldat cu sute de mii de morţi.

Ajutorul internaţional, în special cel provenind din Statele Unite şi Coreea de Sud, a fost puternic redus în ultimii ani, din cauza tensiunilor cu privire la programul nuclear nord-coreean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici