Opt presupuşi jihadişti care făceau apel la comiterea de atacuri în Spania au fost arestaţi

Poliţia spaniolă a arestat opt persoane suspectate că fac parte dintr-o celulă jihadistă, care făceau apel la comiterea de atacuri teroriste în Spania, a anunţat vineri Ministerul de Interne, citat de Associated Press.

118 afișări
Imaginea articolului Opt presupuşi jihadişti care făceau apel la comiterea de atacuri în Spania au fost arestaţi

Opt presupuşi jihadişti care făceau apel la comiterea de atacuri în Spania au fost arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al ministerului, cei opt suspecţi făceau apel la comiterea de atacuri teroriste în Spania şi selecteau persoane pentru a merge să lupte alături de grupări islamiste în Irak şi Siria.

Arestările au fost efectuate în provinciile nord-estice Barcelona şi Girona, precum şi în provinciile centrale Avila şi Ciudad Real.

Spania a arestat în ultimii ani zeci de presupuşi militanţi jihadişti şi persoane care recrutau luptători sau atacatori.

Ministerul de Interne de la Madrid a anunţat marţi că poliţia a arestat două persoane în Ceuta, enclava spaniolă din Africa, acestea fiind suspectate că fac parte dintr-o celulă teroristă şi că se pregăteau să comită atacuri în Spania şi alte ţări europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, cele două persoane arestate marţi, cetăţeni spanioli de origine marocană, au legătură cu alte patru persoane care fac parte din aceeaşi celulă teroristă şi care au fost reţinute la 24 ianuarie.

Poliţia a precizat că cei şase membri ai celulei teroriste aveau profiluri similare celor doi fraţi francezi care au ucis 12 persoane în atacul de la redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris, în ianuarie.

Ministerul a adăugat că gruparea urma instrucţiunile organizaţiei teroriste Stat Islamic prin intermediul reţelelor de socializare şi site-urilor jihadiste.

Ceuta este una dintre cele două enclave spaniole din Africa, situată pe coasta Mării Mediterane şi învecinată cu Marocul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici