Oraşele viitorului sunt aici. Ţara care implementează proiectul The Line prin investiţii de 500 de miliarde de dolari

  • Arabia Saudită pregăteşte o reţea de 170 km de oraşe inteligente conectate
  • Proiectul se numeşte The Line şi are investiţii de 500 de miliarde de dolari
  • Un milion de oameni vor putea să trăiască în The Line
2214 afișări
Imaginea articolului Oraşele viitorului sunt aici. Ţara care implementează proiectul The Line prin investiţii de 500 de miliarde de dolari

Oraşele viitorului sunt aici. Ţara care implementează proiectul The Line prin investiţii de 500 de miliarde de dolari

O reţea de oraşe inteligente construite pe o distanţă de 170 de kilometri. Fără maşini, fără drumuri. Un proiect cu fonduri de 500 de miliarde de dolari în spate.

The Line este marele proiect care ar urma să fie finalizat până în 2030. Conform anunţului oficial, comunităţile din reţea vor fi strâns legate. Atât prin device-uri inteligente, cât şi prin transport cu vehicule autonome.
 
Drumul până la o şcoală sau o clinică medicală nu va dura mai mult de 5 minute, spun autorităţile. The Line face parte din Saudi Vision 2030, un proiect la scară largă menit să creeze 380.000 de slujbe şi să aducă 48 de miliarde de dolari la bugetul statului.
 
Proiectul e asociat cu controversatul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman. Şi a născut deja controverse.
 
"Va fi construit peste sângele nostru, peste oasele noastre" a spus activistul Alia Hayel al-Huwaiti. Asta deoarece The Line va ocupa un teritoriu pe care se află tribul al-Huwaiti iar unul dintre oamenii din satul Khuraibat, Abdul Rahim, a fost ucis după ce a criticat forţele de evacuare. Trei sate au fost evacuate pentru ca proiectul să poată demara. "Cine deschide gura are parte de acelaşi tratament ca Abdul", atrage atenţia un activist local.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici