Ordine de evacuare pentru cel puţin 4.300 de locuitori din Hiroshima din cauza intemperiilor

Prefectura din Hiroshima a dat ordin de evacuare, vineri, pentru aproximativ 4.300 de persoane să îşi părăsească locuinţele din cauza unor noi riscuri de alunecări de teren în acest oraş din sud-vestul Japoniei.

405 afișări
Imaginea articolului Ordine de evacuare pentru cel puţin 4.300 de locuitori din Hiroshima din cauza intemperiilor

Ordine de evacuare pentru cel puţin 4.300 de locuitori din Hiroshima din cauza intemperiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alte aproximativ 164.000 de persoane sunt vizate de recomandările de a pleca.

Bilanţul încă provizoriu al forţelor de ordine anunţă 39 de morţi şi 52 de dispăruţi.

Începând de joi seara, a reînceput să plouă şi în cursul zilei sunt aşteptate precipitaţii importante şi furtuni violente, generând temeri privind noi torente de noroi după cele din noaptea de marţi spre miercuri.

"Luăm în considerare mai întâi persoanele de care suntem siguri că au dispărut, de exemplu pe baza mărturiilor persoanelor care le-au văzut în timp ce erau luate de noroi, dar numărul creşte pe măsură ce evaluăm situaţia", a explicat pentru AFP un oficial din cadrul poliţiei municipale din Hiroshima.

Căutările care au fost întrerupte joi seara nu fuseseră reluate la începutul zilei de vineri, dar pregătirile erau în curs.

Peste 2.500 de pompieri, poliţişti şi militari ai forţelor de autoapărare au fost trimişi joi la faţa locului.

Provocând mai multe victime decât multe cutremure în Japonia, unde construcţiile paraseismice sunt eficiente, problemele create de aceste alunecări de teren au apărut în urma ploilor abundente. În trei ore, în zonele afectate a căzut mai multă apă decât într-o lună obişnuită, potrivit meteorologilor.

Autorităţile se tem de acum de un dezastru în lanţ: având în vedere starea actuală a solului, teoretic este suficientă puţină ploaie pentru noi alunecări de teren, avertizează experţii.

Alte regiuni, afectate de ploile torenţiale, sunt, de asemenea, vizate de alerte de alunecări de teren, dintre care mai multe oraşe şi cartiere din provinciile Fukuoka şi Nagasaki, tot din sud-vest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici