„Pandemia de foame". Şapte milioane de copii dintr-o ţară suferă de lipsa alimentelor

Mai mult de şapte milioane de copii din Afghanistan sunt în pericol să sufere de foame din cauza creşterii preţurilor din cauza pandemiei de coronavirus, arată mai multe studii citate de BBC.

1192 afișări
Imaginea articolului „Pandemia de foame". Şapte milioane de copii dintr-o ţară suferă de lipsa alimentelor

"Pandemia de foame". Şapte milioane de copii din Afganistan suferă de lipsa alimentelor

Situaţia din Afganistat este complicată cu înţelegerile preconizate de încetare a focului au eşuat, iar pandemia de coronavirus pare a face ravagii în ţară.

Organizaţia Salvaţi Copiii spune că o treime din populaţie, care include şi 7,3 milioane de copii se confruntă cu lipsa alimentelor.

ONU a inclus recent Afghanistanul pe lista ţărilor cu risc de foamete. Reprezentaţii Programului Mondial de Hrană au avertizat că multe ţări din lume se confruntă cu o "pandemie de foame".

Preţurile au crescut în acestă perioadă când organismele copiilor au nevoie de o nutriţie care să îi protejeze de virus, precizează Salvaţi Copiii. Preţurile, arată statisticile, au crescut cu 23% în ultima lună din cauza cererii care a depăşit stocurile. Aducerea de noi stocuri de alimente este îngreunată de măsurile luate de statele din lume împotriva coronavirusului, dar şi din cauza situaţiei militare complicate.

Chiar şi înainte de pandemie ţara se confrunta cu probleme alimentare având aproape 5 milioane de copii în prag de foamete.

Afganistanul stă rău şi la capitolul medical având doar 0,3 doctori la 1000 de locuitori, iar accesul celor mici la ajutor medical este mult limitat.

În ţara din Orientul Mijlociu sunt confirmate peste 2000 de cazuri şi s-au înregistat oficial 64 de decese. Cifrele sunt însă bazate pe numărul mic de teste zilnice pe care le efectuează Afganistanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici