Papa Francisc pledează pentru o soluţie negociată în Orientul Mijlociu, care să permită coexistenţa paşnică a două state, palestinian şi israelian

Papa Francisc a lansat, cu ocazia mesajul său "Urbi et orbi" de Crăciun, un apel la o soluţie negociată în Orientul Mijlociu, care să permită coexistenţa paşnică a două state, palestinian şi israelian, informează site-ul postului France 24.

711 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc pledează pentru o soluţie negociată în Orientul Mijlociu, care să permită coexistenţa paşnică a două state, palestinian şi israelian

Papa Francisc pledează pentru o soluţie negociată în Orientul Mijlociu, care să permită coexistenţa paşnică a două state, palestinian şi israelian

Apelul pontifului vine după ce decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a exacerbat tensiunile în regiune.

"Să ne rugăm ca dorinţa de reluare a dialogului să prevaleze şi să se ajungă, în cele din urmă, la o soluţie negociată care să permită coexistenţa paşnică a două state în frontiere mutual agreat şi recunoscute internaţional", a declarat liderul catolic, făcând referire la conflictul între Israel şi palestinieni.

"Îl vedem pe Iisus în copii din Orientul Mijlociu care continuă să sufere din cauza intensificării tensiunile între israelieni şi palestinieni", a completat Papa Francis în mesajul rostit de la Bazilicii Sfântul Petru în prezenţa a zeci de mii de persoane.

Este pentru a doua oară când Papa Francis vorbeşte despre situaţia privind Ierusalimul după decizia controversată a preşedintelui Trump din data de 6 decembrie. La acel moment, liderul catolic a pledat pentru respectarea "statu-quoului" oraşului disputat pentru a nu isca noi tensiuni în regiune, ce ar putea degenera în conflicte armate ample.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici