Parisul şi Londra intenţionează să îşi recheme ambasadorii de la Tel Aviv în semn de protest

Franţa şi Marea Britanie intenţionează să îşi recheme ambasadorii din Israel la consultări, în semn de protest faţă de decizia Guvernului israelian de a construi colonii în Cisiordania

338 afișări

Potrivit cotidianului cotidianul Haaretz, cele două ţări europene îşi manifestă astfel nemulţumirea faţă de intenţia afişată a Guvernului israelian de a construi aproximativ 3.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi Cisiordania, în zona controversată E1, situată între colonia Maale Adumim şi Ierusalim.

Iniţiativa israeliană a apărut ca reacţie faţă de a acordarea Palestinei statutului de stat observator la ONU.

"De această dată nu va fi o simplă condamnare. Vor fi luate măsuri reale împotriva Israelului", a declarat un diplomat european citat de Haaretz.

"Londra este furioasă din cauza deciziei cu privire la (zona) E1", a declarat alt diplomat pentru cotidian.

Potrivit ziarului, Marea Britanie şi Franţa se concentrează în vederea unei coordonări a unor măsuri de prostest faţă de Israel, inclusiv o eventuală rechemare a ambasadorilor lor la consultări.

Este vorba despre o măsură de protest inedită în istoria relaţiilor diplomatice între Israel şi aceste ţări, subliniază cotidianul.

O decizie finală cu privire la acest subiect urmează să fie luată luni de către miniştrii de Externe francez şi briatnic, precizează publicaţia.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a declarat că nu dispune de informaţii în legătură cu acest subiect.

El a confiormat, în schimb, că Franţa, Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au protestat pe lângă Rafi Barak, un director general din cadrul Ministerului israelian de Externe.

Ambasadele Franţei şi Marii Britanii în Israel nu au făcut niciun comentariu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici