Parlamentar britanic: Un incident provocat de ruşi la centrala nucleară Zaporojie ar trebui considerat declanşator al articolului 5 NATO

11831 afișări
Imaginea articolului Parlamentar britanic: Un incident provocat de ruşi la centrala nucleară Zaporojie ar trebui considerat declanşator al articolului 5 NATO
Tobias Ellwood, preşedintele Comitetului de apărare din Camera Comunelor, a cerut ca un astfel de dezastru să fie considerat un atac asupra statelor membre NATO. 
 
„ORICE distrugere intenţionată care cauzează o potenţială scurgere de radiaţii la un reactor nuclear ucrainean ar fi o încălcare a articolului 5 al NATO.”, a scris Ellwood pe Twitter. 
 
Situaţia de la centrala nucleară din Ucraina ţine întreaga Europă cu sufletul la gură. 
 
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, urmează să discute din nou în următoarele zile despre stabilirea în mod concret a vizitei echipei Agenţiei Centrale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă, anunţa vineri Palatul Élysée. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici