Parlamentarul rus Suleiman Kerimov, arestat preventiv în Franţa, a fost pus sub acuzare, însă va fi eliberat după plata cauţiunii

Suleiman Kerimov, parlamentarul şi omul de afaceri rus arestat în sudul Franţei, a fost pus în mod formal sub acuzare pentru presupuse fraude fiscale, a declarat procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa, potrivit site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

802 afișări
Imaginea articolului Parlamentarul rus Suleiman Kerimov, arestat preventiv în Franţa, a fost pus sub acuzare, însă va fi eliberat după plata cauţiunii

Parlamentarul rus Suleiman Kerimov, arestat preventiv în Franţa, a fost pus sub acuzare

Procurorul francez a declarat că cetăţeanul rus "va trebui să-şi predea paşaportul poliţei, să plătească o cauţiune de 5 milioane de euro" şi nu va avea voie să părăsească departamentul Alpes-Maritimes înainte de finalizarea anchetei, informează agenţia de ştiri Tass.

Anterior, o sursă juridică a declarat că anchetatorii analizează cumpărarea mai multor proprietăţi de lux în sudul Franţei prin intermediul unor societăţi fantomă, lucru ce i-ar fi permis lui Kerimov să reducă cuantumul taxelor datorate statului francez.

Parlamentarul rus a fost arestat preventiv de poliţia franceză în cursul nopţii de luni spre marţi, pe Aeroportul din Nisa, în cadrul unei investigaţii privind spălare de bani şi fraudă fiscală, au declarat surse judiciare citate de ediţia franceză a agenţiei Reuters şi de agenţia Tass.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste şapte militare de dolari.

Familia lui Suleiman Kerimov deţine compania Polyus, care efectuează tranzacţii cu aur.

Moscova a informat autorităţile din Franţa că parlamentarul rus arestat are imunitate diplomatică

Konstantin Kosachev, şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei ruse, a declarat că se iau "toate măsurile necesare" pentru a se obţine eliberarea lui Kerimov.

Ministerul de Externe al Franţei a transmis că imunitatea diplomatică de care beneficiază Kerimov se aplică doar în cazul puterilor sale oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici