Parlamentul britanic aprobă lansarea bombardamentelor în Siria, contra reţelei teroriste Stat Islamic

Parlamentul Marii Britanii a aprobat, miercuri seară, planul Guvernului David Cameron de a lansa raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic.

1050 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic aprobă lansarea bombardamentelor în Siria, contra reţelei teroriste Stat Islamic

Parlamentul britanic aprobă lansarea bombardamentelor în Siria, contra reţelei teroriste Stat Islamic

După dezbaterile care au durat zece ore, 397 de membri ai Camerei Comunelor au votat în favoarea raidurilor aeriene, iar 223 împotriva iniţiativei.

Premierul conservator David Cameron a argumentat că bombardamentele împotriva membrilor reţelei Stat Islamic, "monştri medievali", sunt legale şi legitime pentru "securitatea" Marii Britanii.

Iniţiativa a divizat Partidul Laburist (centru-stânga, în opoziţie), al cărui lider, Jeremy Corbyn, se opune bombardamentelor. Potrivit BBC, cel puţin 67 de parlamentari laburişti au votat în favoarea raidurilor aeriene.

În urma votului, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a declarat că bombardamentele vor fi lansate foarte curând, posibil chiar începând de joi.

Guvernul David Cameron a cerut lansarea de raiduri aeriene în Siria după atacurile teroriste de la Paris, unde membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au omorât 130 de persoane pe 13-14 noiembrie.

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă teritorii din nord-estul Siriei şi din vestul Irakului, unde a proclamat un "califat".

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Siria şi Irak ale organizaţiei fundamentaliste sunnite. În paralel, aviaţia militară rusă efectuează bombardamente antiteroriste în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici