Pentagon: Arsenalul nuclear al Chinei conţine peste 500 de focoase

China are peste 500 de focoase nucleare operaţionale în arsenalul său şi va avea probabil peste 1.000 de focoase până în 2030, a anunţat Pentagonul în raportul său anual privind armata Beijingului. Documentul a fost publicat joi.

419 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Arsenalul nuclear al Chinei conţine peste 500 de focoase

Pentagon: Arsenalul nuclear al Chinei conţine peste 500 de focoase

Pentagonul şi-a modificat estimarea după ce anterior susţinea că în China sunt aproximativ 400 de focoase.

„Vedem că RPC (Republica Populară Chineză) continuă să se modernizeze şi să îşi diversifice şi să îşi extindă destul de rapid forţele nucleare", a declarat un oficial american de rang înalt, potrivit Reuters.

Deşi numărul de arme nucleare este în creştere, China are mult mai puţine decât Rusia şi SUA. Americanii au un stoc de aproximativ 3.700 de focoase nucleare, din care aproximativ 1.419 focoase nucleare strategice au fost desfăşurate.

Rusia are aproximativ 1.550 de arme nucleare desfăşurate şi, potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani, în stoc se află 4.489 de focoase nucleare.

Documentul Pentagonului mai arată că Marina Chinei are peste 370 de nave şi submarine, faţă de 340 de nave pe care le avea anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici