Persoanele care au murit după prăbuşirea unui elicopter în Marele Canion erau turişti britanici

Cele trei persoane care au murit, duminică, după prăbuşirea unui elicopter turistic în Marele Canion din Statele Unite ale Americii sunt cetăţeni britanici, a anunţat luni poliţia din oraşul Phoenix, statul Arizona, relatează site-ul BBC News.

1507 afișări
Imaginea articolului Persoanele care au murit după prăbuşirea unui elicopter în Marele Canion erau turişti britanici

Persoanele care au murit după prăbuşirea unui elicopter în Marele Canion erau turişti britanici

Becky Dobson (27 de ani), Jason Hill (32 de ani) şi Stuart Hill (30 de ani) au murit pe loc după ce elicopterul Airbus Eurocopter EC130, al companiei Papillion Airways, s-a prăbuşit în zona vestică a Marelui Canion al fluviului Colorado.

Alţi trei cetăţeni britanici şi pilotul au fost răniţi, fiind internaţi într-un spital din oraşul Las Vegas, statul Nevada, cu traumatisme de nivel 1, care implică leziuni grave la nivelul capului, gâtului sau a toracelui.

Ministerul britanic de Externe a anunţat că oferă asistenţă pentru familiile victimelor şi păstrează contactul cu serviciile de urgenţă ale SUA.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a anunţat că prăbuşirea elicopterului s-a produs "în circumstanţe necunoscute", fiind declanşată o anchetă în acest caz.

Potrivit unor experţi în aviaţie citaţi de agenţia The Associated Press, spaţiul aerian aglomerat din Marele Canion este "reţeta pentru dezastru", întrucât sute de elicoptere survolează zilnic zona în scop turistic.

"Cererea de zboruri peste Marele Canion a crescut în ultimii ani, transformând spaţiul aerian într-o destinaţie de călătorie. Mii de elicoptere zboară acum peste Canion în fiecare an, toate fiind într-o competiţie de afaceri şi folosind acelaşi spaţiu aerian limitat. Administraţia Federală a Aviaţiei vrea să reglementeze mai bine zborurile turistice. Companiile de turism vor să facă mai mulţi bani. Turiştii vor să zboare [deasupra Marelui Canion]", a declarat un fost oficial american.

Compania Papillion Airways, care transportă cu elicoptere aproximativ 600.000 de turişti anual în tururi ghidate în Marele Canion, şi-a oferit condoleanţele pentru victimele accidentului şi a anunţat disponibilitatea de a colabora în cadrul anchetei.

Marele Canion, cu o lungime de circa 447 de kilometri şi o adâncime de aproximativ 1,6 kilometri, este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici