Persoanele găsite într-un container pe un vapor în Anglia sunt membri Sikh originari din Afganistan

Cei 34 de imigranţi clandestini care au fost descoperiţi sâmbătă în portul din Tilbury, în estul Angliei, într-un container de pe un vapor provenind din Belgia sunt membri ai comunităţii religioase Sikh originari din Afganistan, a anunţat duminică poliţia britanică.

253 afișări
Imaginea articolului Persoanele găsite într-un container pe un vapor în Anglia sunt membri Sikh originari din Afganistan

Persoanele găsite într-un container pe un vapor în Anglia sunt membri Sikh originari din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Treizeci dintre ei au părăsit spitalele în care au fost internaţi pentru a primi îngrijiri pentru deshidratare şi hipotermie. Ei urmează să fie interogaţi de autorităţi şi preluaţi ulterior de membri ai Serviciului Vamal.

"Inspectorii şi colegii noştri din cadrul Serviciului Vamal vor vorbi cu ei prin intermediul interpreţilor pentru ca noi să putem reconstitui ceea ce s-a întâmplat şi cum au ajuns într-un container", a anunţat Trevor Roe, şeful poliţiei din Essex.

"Am aflat că sunt originari din Afganistan şi că sunt de confesiune Sikh", a adăugat el.

Autopsia unui al 35-lea imigrant, un bărbat descoperit mort în container, a avut loc duminică.

Potrivit companiei P&O, containerul în care imigranţii au fost descoperiţi a fost adus în portul din Zeebrugge cu o oră înainte de a fi încărcat la bordul feribotului. După alte zece ore, vaporul a ajuns la Tilbury sâmbătă dimineaţa.

În afară de 64 de containere, vaporul a transportat 72 de remorci şi cinci camioane.

Autorităţile britanice colaborează cu omologii belgieni în această anchetă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici