Peste 100 de angajaţi din domeniul tehnologic au fost arestaţi în Turcia, fiind suspectaţi că ar fi fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 105 angajaţi din domeniul tehnologiei informaţiei, aceştia fiind suspectaţi că ar fi fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat, conform agenţiei de ştiri Anadolu, citată de Reuters.

878 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de angajaţi din domeniul tehnologic au fost arestaţi în Turcia, fiind suspectaţi că ar fi fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat

Zeci angajaţi din domeniul tehnologic, arestaţi în Turcia

De la tentativa de lovitură de stat un număr mare de operaţiuni ale poliţiei au vizat persoane suspectate că ar avea legături cu clericul islamist Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză de orchestrarea evenimentului din 15 iulie 2016.

Poliţia a reţinut 52 de persoane din cei 105, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare de-a lungul a opt provincii din Turcia.

Poliţia consideră că suspecţii ar fi utilizatori ai aplicaţiei ByLock de criptare a mesajelor, Guvernul transmiţând anterior că aceasta ar fi fost folosită de susţinătorii ai lui Gulen.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost arestate şi 150.000 de angajaţi din domeniul public au fost suspendaţi sau demişi din funcţie ca urmare a măsurilor punitive luate de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici