Peste 13.000 de oameni îndemnaţi să plece din calea incendiului Rocky din California

Peste 13.000 de persoane au fost îndemnate de autorităţi să-şi părăsească locuinţele şi să se retragă din calea incendiilor care continuă să devasteze California, relatează Eurones.

164 afișări
Imaginea articolului Peste 13.000 de oameni îndemnaţi să plece din calea incendiului Rocky din California

Peste 13.000 de oameni îndemnaţi să plece din calea incendiului Rocky din California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O răcire a vremii a ajutat intervenţia echipajelor de pompieri, însă ani de secetă au favorizat extinderea celui mai mare incendiu - numit "Rocky" - la nord de San Francisco. Sinistrul a distrus deja cel puţin 24 de case, iar alte câteva mii îi stau în cale.

Incendiul a făcut scrum cel puţin 25.000 de hectare de vegetaţie de când a izbucnit, săptămâna trecută. El a cuprins canioane şi dealurile de pe coasta Redwood, o regiune forestieră plantată cu sequoia, şi a crescut de patru ori ca amploare în weekend.

Focul s-a propagat într-o zonă de peste 8.000 de hectare în doar cinci ore, în noaptea de duminică spre luni, un ritm pe care oficiali locali l-au catalogat "fără precedent".

Peste 9.000 de pompieri, mulţi provenind din alte state, au fost trimişi la intervenţie în California.

O treime din această forţă a fost trimisă să lupte doar cu Rocky, împreună cu 19 elicoptere şi patru avioane-cisternă.

Pentru moment nu au fost raportate răniri grave.

Însă un pompier din cadrul Serviciului Pădurilor din South Dakota a murit joi, într-un incendiu separat, în Parcul Naţional Modoc, în apropiere de frontiera dintre California şi Oregon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici