Peste 30 de mineri au fost blocaţi în subteran în urma unui cutremur, în Bosnia

Treizeci şi patru de mineri au fost blocaţi în subteran şi doi au fost răniţi, joi, în galeriile unei mine de cărbune din Zenica, în centrul Bosniei, în urma unui cutremur, au anunţat surse oficiale.

158 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de mineri au fost blocaţi în subteran în urma unui cutremur, în Bosnia

Peste 30 de mineri au fost blocaţi în subteran în urma unui cutremur, în Bosnia (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

"Dintre cei 56 de mineri care se aflau în mină, 22 au reuşit să iasă la suprafaţă şi 34 se află în continuare în zona afectată", a declarat în cursul nopţii directorul minei din Raspotocje, Esad Civic.

"Comunicăm cu ei. Sunt bine şi au suficient aer curat pentru a putea aştepta sosirea echipelor de salvare", a afirmat Civic.

Într-o primă fază, conducerea minei a anunţat că opt mineri sunt blocaţi în galerii.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 3,5, care s-a produs la orea 16.30 (14.30 GMT), s-a aflat la 53 de kilometri nord-vest de Sarajevo şi a provocat o explozie de gaz în mină.

Mai multe galerii s-au surpat şi echipele de salvare au început târziu, în cursul serii, să îşi creeze drum către minerii blocaţi, a precizat Civic.

Ei s-au refugiat într-o galerie care nu a fost avariată de cutremur şi se află la o adâncime de aproximativ 600 de metri, potrivit unui oficial al sindicatului, Mehmed Oruc.

Doi mineri răniţi au fost spitalizaţi la Zenica.

"Echipele de salvare fac eforturi surpaomeneşti pentru a-şi salva camarazii. Tocmai am luat legătura cu ei. Ei susţin că sunt toţi împreună şi că sunt bine", a declarat la faţa locului Nermin Niksic, premierul entităţii croato-musulmane din Bosnia, unde se află regiunea Zenica.

Pentru moment nu au fost semnalate pagube în alte părţi în urma seismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici