Peste 800 de persoane, arestate în Turcia pentru presupuse legături cu clericul musulman Gulen

Autorităţile turce au arestat 803 persoane despre care se crede că ar avea legătură cu clericul musulman Fethullah Gulen, în urma unei operaţiuni care s-a desfăşurat în cursul nopţii pe tot cuprinsul Turciei, informează agenţia de ştiri Reuters, citând surse din cadrul forţelor de securitate.

733 afișări
Imaginea articolului Peste 800 de persoane, arestate în Turcia pentru presupuse legături cu clericul musulman Gulen

Sursele citate au relatat că operaţiunea a vizat presupuşii simpatizanţi ai lui Gulen din cadrul forţelor de ordine. Au fost emise ordine de reţinere pentru 1.000 de persoane.

Suspecţii urmează să fie transportaţi la centre de detenţie din Ankara, au precizat sursele citate.

Ankara acuza mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen ca fiind o "organizaţie teroristă", cu toate că gruparea insistă că este o mişcare paşnică care promovează islamul moderat. Gulen este acuzat de autorităţile turce că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Operaţiunea are loc la doar zece zile după un victoria preşedintelui Recep Erdogan într-un controversat referendum privind extinderea puterilor şefului statului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici