Phenianul acuză ministrul australian de Externe că este "marioneta" SUA

Coreea de Nord a acuzat-o duminică pe Julie Bishop, ministrul australian de Externe, că este "marioneta" Statelor Unite, după ce aceasta l-a criticat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un într-un interviu.

331 afișări
Imaginea articolului Phenianul acuză ministrul australian de Externe că este "marioneta" SUA

Julie Bishop (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul nord-coreean de Externe a declarat că ministrul australian nu este "nimic altceva decât o marionetă care aplică politica ostilă a Statelor Unite" Phenianului.

Coreea de Nord "nu va ierta niciodată, ci va pedepsi ferm pe oricine va îndrăzni să calomnieze demnitatea conducerii sale supreme", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, fără să ofere alte detalii.

Bishop l-a criticat săptămâna trecută pe Kim Jong-un şi cursa acestuia către înarmarea nucleară, la postul de radio Vocea Maericii (The Voice of America).

Ea se declara "foarte îngrijorată" de politicile adoptate de către liderul nord-coreean, potrivit site-ului postului.

Kim Jong-un poate "cu greu să revendice o legitimitate de lider", în contextul în care regimul său se află în conflict cu normele internaţionale, a spus ea.

Ministrul l-a îndemnat pe numărul unu nord-coreean să renunţe la armele atomice şi să respecte drepturile poporului său.

Coreea de Nord respinge orice critică adresată liderului său, descendentul dinastiei staliniste aflate la putere de la înfiinţarea ţării, în 1948.

Phenianul a mai anunţat că nu are nicio intenţie să-şi abandoneze programul de înarmare nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici